Omgeving Salland

 

Het Sallandse landschap is prachtig en vol verrassingen, pittoreske dorpen en sfeervolle Hanzesteden.

Hotel Inn Salland is gelegen in het hart van al dit moois en is daarom de perfecte uitvalsbasis voor uw verblijf in Salland.
Graag vertellen wij u over al het moois dat deze regio te bieden heeft. Zo dat ook u, als velen voor u, verslingerd raakt aan de schoonheid die Salland biedt.

Fietsen en wandelen Inn Salland

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug
Dit is het bekende natuurgebied waar u een keer geweest moet zijn. Het park is gekenmerkt door haar prachtige, groots aaneensluitend heidegebied: Eén van de grootste van Europa. Geniet eindeloos van dit rustgevende landschap dat door haar hoogteverschil haast on-Nederlands lijkt.

De Duurse waarden
Het natuurgebied aan rivier de IJssel kenmerkt zich door haar overstroomde uiterwaarden, Schotse hooglanders, IJslandse paarden, talloze vogels en planten. Struin door dit prachtige landschap of maak een fietstocht over de dijk. Bekijk de oude baksteenfabriek en beklim de uitkijktoren die een weidse blik over het landschap biedt.

Fietsen over de dijk langs De IJssel
De eigenaresses van Hotel Inn Salland zijn geboren in het gastvrije dorp Wijhe, dat is gelegen aan rivier de IJssel. Zij hebben veel tijd doorgebracht aan de oevers van dit speelse landschap. Twijfel niet, stap op de fiets en maak een toer langs de mooiste rivier van Nederland. Wie het water volgt, komt vanzelf op de mooiste plekjes van Overijssel.

Kastelen en landhuisroute
De slinger van Heino is een prachtige landgoedroute die u langs verschillende landhuizen en kastelen voert. Deze route is een geschiedenisboek van de streek en brengt u terug naar lang vervlogen tijden.

Binnenkort:

Alles over de prachtige hanzesteden en dorpen in de omgeving van Hotel Inn Salland.