Omgeving Salland

Het Sallandse landschap is prachtig en vol verrassingen, pittoreske dorpen en sfeervolle Hanzesteden
Sallandse Heuvelrug Cuno De Brui & Sjoerd Bracke

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Dit is het bekende natuurgebied waar u een keer geweest moet zijn. Het park is gekenmerkt door haar prachtige, groots aaneensluitend heidegebied: Eén van de grootste van Europa.

Geniet eindeloos van dit rustgevende landschap dat door haar hoogteverschil haast on-Nederlands lijkt.

Kijk voor meer informatie op Sallandseheuvelrug.nl

Rivier De IJssel Barbara Trienen

De Duurse Waarden

Het natuurgebied aan rivier de IJssel kenmerkt zich door haar overstroomde uiterwaarden, Schotse hooglanders, IJslandse paarden, talloze vogels en planten. Struin door dit prachtige landschap of maak een fietstocht over de dijk. Bekijk de oude baksteenfabriek en beklim de uitkijktoren die een weidse blik over het landschap biedt.

Kijk voor meer informatie op VisitOost.

Fietsen Rivier de ijssel - Gijs Versteeg

Fietsen over de dijk langs de IJssel

De eigenaresses van Hotel Inn Salland zijn geboren in het gastvrije dorp Wijhe, dat is gelegen aan rivier de IJssel. Zij hebben veel tijd doorgebracht aan de oevers van dit speelse landschap. Twijfel niet, stap op de fiets en maak een toer langs de mooiste rivier van Nederland. Wie het water volgt, komt vanzelf op de mooiste plekjes van Overijssel.

Kijk voor meer informatie op VisitOost

Centrum Raalte - VisitOost

Raalte; het hart van Salland

Het hart van Salland, het gezicht van oogstfeest de Stoppelhaene en elk jaar dé plek om te genieten van festival Ribs&Blues. Raalte is de ideale plek om te kunnen genieten van de rust van het fraaie platteland en waar je tegelijkertijd de gezelligheid kunt opzoeken wanneer je daar zin in hebt.

Wijhe Onder De Gelder

Gastvrij Wijhe en natuurlijk Olst

Hier stroomt de IJssel, de liefde en zoveel meer. Deze kleine gemeente tussen Deventer en Zwolle is het toonbeeld van Gastvrijheid in ons nuchtere oosten.

Je kunt prachtig wandelen bij De Gelder of fiets naar de haven en geniet van de uiterwaarden. Eindig je tocht op de Duursche Waarden met een kopje koffie aan de IJssel in Olst of duik een van de gezellige kroegjes in Wijhe in.

Heino Kasteel

Heino

Heino is een klein maar gezellig dorpje in de gemeente Raalte. Binnen 10 minuten vanaf het station loop je naar Kasteel Nijenhuis. Met een zeer uitgebreide kunstcollectie en het prachtige decor zal dit kasteel je versteld doen staan. Geniet optimaal van het Sallandse landleven en breng een bezoekje aan een van de kleine streekwinkels rondom Heino voor authentieke en handgemaakte producten.

Deventer Cuno De Bruin @ Sjoerd Bracke

Eigenzinnig & bruisend Deventer

Deventer is een eeuwenoude Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel. Een bruisende stad waarin je de historie duidelijk kunt zien.

Even shoppen, een terrasje pakken op de Brink of snuffelen in een van de kleine winkelstraatjes van het centrum, in Deventer kan het allemaal.

Zwolle - Vincent Croce

Dynamische Hanzestad Zwolle

De hoofdstad van Overijssel en daarmee een aanrader om eens te bezoeken. De charmante stad heeft alle ingrediënten voor een gezellig en cultureel dagje uit.

Klim met mooi weer eens de Peperbus op, je zult worden beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Om even uit te rusten kun je terecht bij een van de hippe terrasjes, restaurants of koffiebars.